SØK VIA KART  


KROATIA SYD
 Dubrovnik
 Cavtat
 Orebic
 Øya Korcula
    Korcula by
    Lumbarda

KROATIA SENTRAL
 Split
 Trogir
 Øya Hvar
    Hvar by
    Starigrad
    Jelsa
    Vrboska
 Øya Brac
    Bol (Brac)
    Sutivan (Brac)
 Makarska
 Baska Voda/Brela
 Primosten
 Vodice
 Rogoznica
 Preko-Zadar

KROATIA NORD
 Istria
 Pula
 Rovinj
 Porec  Nyhet!
 Fazana
 RabacKroatiaperler p Facebook  Kroatiaperler p Instagram   
SPESIFISERT SØK

 

 

 Sjøutsikt
 Aircondition
 Terrasse

 

  Våre anbefalinger


ZBI-001
Se flere boliger  
 

Zadar

Ferie i Zadar, Kroatia
Zadar ligger omtrent midt på Kroatias langstrakte kyst og kan tilby en kombinasjon av byferie med badeferie. Det mest populære turistområdet ligger ca 4 km utenfor sentrum og der finner man flotte strandområder, tur-og sykkelveier, en rekke gode restauranter, stort aktivitetstilbud og hyppig bussforbindelse til sentrum. Zadar er en av de største byene i landet med ca 75.000 innbyggere, men gamlebyen er intim og sjarmerende så man får ikke følelsen av å være i en travel storby.

Zadar kan vise til 3000 år med historie og en rekke flotte kirker og monumenter fra ulike tidsepoker under forskjellige herredømmer. Gamlebyen i Zadar ligger ute på en halvøy, som er forbundet med den nyere delen av byen via bruer. Den gamle byen er omkranset av en vakker bymur og har i likhet med andre gamle byer i Kroatia, trange brosteinsbelagte gater, mange velbevarte og severdige bygg, og en svært hyggelig atmosfære med små butikker, marked, koselige restauranter og kafeer.
Strandområdet utenfor Zadar hvor våre feriehus befinner seg
Zadar ligger mellom Split og Rijeka og er nærmeste kystby til Zagreb, og utgjør dermed et knutepunkt for transport og handel. Havnen i Zadar knytter også byen til Italia, samt til flere hundre små og store øyer rett utenfor Zadars kyst. En båttur i øyriket kan absolutt anbefales og det går blant annet mange turistbåter til Kornati øyene som i dag er nasjonalpark. Et dagsbesøk til en av de mange vakre strendene på noen av de nærmeste øyene er også fullt mulig for en billig penge med en av de offentlige ferjene.

Zadar er en sjarmerende by med massevis av utesteder hvor du kan spise og drikke godt på restaurant uten å bruke en formue. Her finnes flere gode fiskerestauranter hvor du kan nyte fersk kreps, blåskjell, hummer og mange fiskesorter, pizza og pasta rstauranter, og mange tradisjonelle restauranter med godt utvalg av grillretter og fisk.
Turister har mye å se og gjøre i Zadar
Zadar ligger ikke så langt fra øya Pag hvor det lages en spesiell god ost av sauemelk og denne får man ofte servert sammen med nydelig spekemat. Zadar har også mange hyggelige barer med liv og røre til langt på natt, og i sommerhalvåret arrangeres mange ulike kulturarrangementer og konserter.

Zadar er en livlig by uten for sterkt preg av turisme. Hele den gamle delen av byen er bilfri slik at du trygt kan spasere rundt i sentrum og nyte atmosfæren. For de historisk interesserte er det mer enn nok og se på, og for de som liker litt shopping byr det seg gode muligheter for det også. Ønsker du å slappe riktig av kan du sette deg ned på en av de sjarmerende kaffebarene inne i et lite smug og følge med på bylivet rundt deg, spise fantastisk god is, eller kaste deg på en båt til en av de utallige øyene utenfor byen.
Det finnes en rekke gode restauranter i de smale smugene i gamlebyen Zadar
I ferien vil vi gjerne også bade litt, og det er flere muligheter for det. Det finnes en bystrand rett utenfor gamlebyen, men de fleste turister velger å bo litt utenfor byen hvor det er roligere forhold og større strandområder. Kroatiaperler tilbyr leie av leiligheter i det mest populære turistområdet av Zadar. I dette området er det fine tur- og sykkelmuligheter, parkområder langs stranden og muligheter for en rekke aktiviteter som tennis, vannsport, dykking etc. i forbindelse med hotellene i området. I dette området kan du velge om du vil oppsøke den største stranden som tilbyr mange aktiviteter, eller om du vil finne deg en plass på stranden i et roligere område. Hovedstranden har en bukt med sandbunn som er godt egnet for de minste.

Alt du har behov for i ferien finnes ute ved strandområdet.
Flere muligheter for aktiviteter ved stranden i Zadar
Her er det mange små restauranter, matbutikker, arrangerte utflukter, lekeplass for de minste, sportsaktiviteter og sykkelutleie. Ønsker du en bytur er det hyppig bussforbindelse inn til Zadar sentrum.

Kroatiaperler tilbyr også ferieboliger i den vakre landsbyen Preko på øya Ugljan rett utenfor Zadar. Fra Preko kan du reise frem og tilbake til Zadar sentrum med lokalferjen som går ca hver time. Turen tar ikke mer enn 20 minutter.

Historie: De finnes utgravninger som viser at det har bodd mennesker i Zadar i 3000 år. Gjennom alle disse årene har byen vært underlagt en rekke ulike regimer, og bymuren ble bygd for å unngå tyrkisk innvasjon på 1500 tallet. Etter en lengere periode under østerrisk styre tok italienerene over byen under første verdenskrig, noe som vedvarte til tyske tropper inntok byen under annen verdenskrig, og Zadar ble da en del av Jugoslavia frem til 1995.
Spennende Zadar
Store deler av byen ble bombet og ødelagt først under andre verdenskrig og deretter under krigen i Jugoslavia på 1990-tallet, men bymuren og mange av de gamle byggene er senere blitt restauret. Flere av de gamle kirkene har imidlertid klart seg fint gjennom lange tider med krig. Her er katedralen St. Anastasia fra det 13. århundre og St. Chrysogonus-kirken fra det 12. århundre, samt kirketårnet til St. Maria-kirken fra det 12. århundre de mest kjente. Kroatias første universitet ble bygget i Zadar i året 1396.
Mer detaljert informasjon om Zadars historie kan du lese på Wikipedias engelske utgave http://en.wikipedia.org/wiki/Zadar 

Andre severdigheter:
Nikola Basic er arkitekten bak byens hav-orgel som kan sees nederst på havneområdet i ytterkant av gamlebyen.
Mange velbevarte og severdige bygg i Zadar
7 trappetrinn av stein ned mot sjøen, med uthulede hull og 35 orgelpiper, sørger for ulike lyder når bølgene fra havet slår inn i trappen.
På samme området ligger også "en hilsen til solen" utformet av samme arkitekt. Det sies at man fra Zadar kan se den vakrest solnedgangen i verden og arkitekten har videreført ideen med lyd fra bølgene til et tilsvarende fenomen med lys. En stor sirkel av glassplater, med solcellepanel under, sørger for strøm til det vakre lysorgelet ved solnedgang. Solcellesystemet har også erstattet annen strøm til alt lys på havneområdet som har spart byen for mye energi.

Det er 4 flotte nasjonalparker innenfor rekkevidde på et dags besøk: Kornati øyenen er allerede nevnt som et spennende utfluktsmål for båttur, og det er mange båter som ligger i Zadar havn som tilbyr ulike turer til denne spesielle nasjonalparken.
Nasjonalparken Paklenica ligger rett nord for Zadar, og litt lenger inn i fjellandskapet finner du Plitvice nasjonalpark som blir regnet som en av europas vakreste. Det arrangeres også utflukter til nasjonalparken Krka nær Sibenik, som ligner litt på Plitvice, men av mindre målestokk. Det arrangeres bussturer til nasjonalparkene, men du kan også ta deg dit på egenhånd om du leier bil. Les mer


Kveldsstemning i sjarmerende ZadarFerie i Zadar, KroatiaBestiller du leilighet hos oss får du tips om restauranter i Zadar mm. før avreise
Torget i ZadarHavnepromenaden i ZadarSukosan, Zadar
Romantisk solnedgang i Xadar, KroatiaZadar er rik på historieUtenfor sentrum finnes flotte områder med tur- og sykkelveier
Zadar passer fint for barn i alle aldreFine bademuligheter ved ZadarZadar gamleby
Katedralen i ZadarKroatiaperler tilbyr leie av leiligheter i det mest populære turistområdet av Zadar
Sentrum av ZadarFerie for hele familien i ZadarZadars unike havorgel er en populær attraksjon
Ferie i historiske Zadar i KroatiaSjarmerende butikker i Zadar gamlebyZadar, Kroatia
Nyt strandlivet i ZadarSpennende små butikker i ZadarZadar er en livlig by uten for sterkt preg av turisme
Spaser rundt i den bilfri delen av Zadar og nyt atmosfærenSolorgelet, en populær turistattraksjon om kvelden i ZadarReisebeskrivelse

Flyselskapet Flyr har direkteflyvninger til Zadar fra flere byer i Norge.


                                                                                                                         Tilbake til topp


Ønsker du å bestille transport til eller fra flyplassen ?

Vi anbefaler våre kunder å avvente med å bestille transport til dere får reisedokument med informasjon tilsendt fra oss, ca 3 uker før ferien. Dette fordi dere da får tilsendt riktig adresse og fordi flyselskapene gjerne endrer litt på flytidene utover våren.


  © 2009-2024 Kroatiaperler AS. All rights reserved.
Org.nr 996 968 022     Til forsiden | Om oss | Kontakt oss | Søk ferieboliger | Leiebetingelser