SØK VIA KART  


KROATIA SYD
 Dubrovnik
 Cavtat
 Orebic
 Øya Korcula
    Korcula by
    Lumbarda

KROATIA SENTRAL
 Split
 Trogir
 Øya Hvar
    Hvar by
    Starigrad
    Jelsa
    Vrboska
 Øya Brac
    Bol (Brac)
    Sutivan (Brac)
 Makarska
 Baska Voda/Brela
 Primosten
 Vodice
 Rogoznica
 Preko-Zadar

KROATIA NORD
 Istria
 Pula
 Rovinj
 Porec  Nyhet!
 Fazana
 RabacKroatiaperler p Facebook  Kroatiaperler p Instagram   
SPESIFISERT SØK

 

 

 Sjøutsikt
 Aircondition
 Terrasse

 

  Våre anbefalinger


VOD-041

VOD-001

VOD-007


Se flere boliger  
 

Vodice

I Vodice kan du leie feriehus og leiligheter med god beliggenhet
Vodice er en populær badeby med et sjarmerende sentrum sentrert rundt båthavnen. Byen kan tilby alle fasiliteter for de som liker å ha litt liv og røre rundt seg i ferien, med mange restauranter og aktiviteter å velge mellom, men fremstår likevel som en rolig by hvor bebyggelsen og strendene ligger litt utenfor selve gamlebyen.

Sentrum består av mange gamle og koselige steinhus langs båthavnen, hvor restauranter, is- og cocktailbarer ligger på rekke og rad. Langs denne koselige promenadegaten er det alltid yrende liv i høysesongen. Innover i byen er det små trange steinbelagte gater og her finner du også flere koselig konobaer. På begge sider av sentrumskjernen finner du fine tur- og badeområder og her kan Kroatiaperler tilby mange flotte leiligheter og villa med basseng. Vodice er også et ypperlig sted å sykle!

Aktiviteter:
Vodice ligger sentralt i Dalmatia, midt mellom Split og Zadar og nær mange av de mest populære turistattraksjonene og er dermed et godt utgangspunkt dersom man ønsker å oppleve noe mer enn fine strender i ferien.
De fleste av våre ferieboliger ligger nær de fineste strandområdene i Vodice
Byen er i dag en moderne turistby, med ca 10.000 fastboende og har et variert tilbud for store og små besøkende. Her finner man mange ulike sportsaktiviteter, arrangerte utflukter med båt og buss, samt et godt utvalg av hyggelige restauranter med et rimelig prisnivå.
På begge sider av sentrum finner du fine badeområder, og det er ved disse Kroatiaperler kan tilby deg ferieleiligheter. Ved strendene finner du noen restauranter og små cafeer hvor du får kjøpt is, pizza og noe å drikke til en billig penge. Strandområdene strekker seg over flere kilometer, og du finner områder for enhver smak - i noen områder er det vannsportsaktiviteter, strandbarer og liv og røre, i andre områder er det rolig og idyllisk. Vannet er uansett så krystallklart som Kroatia er kjent for!

Vodice har en stor og populær båthavn, da skjærgården utenfor byen har mange fine øyer med flotte badeviker og øyene Kornati som er nasjonalpark.
Vodice i Kroatia er et populært sted å feriere
Du kan leie deg en båt for å utforske øyene selv, eller bli med på en av de arrangerte turene. I båthavnen i sentrum ligger mange flotte seilbåter side om side med lokalbefolkningens fiskebåter i sommerhalvåret. Her finnes mange gode restauranter, isbarer og cocktailbarer på rekke og rad, og utsikten til havet og båtene skaper en romantisk stemning. Du finner også trivelige små butikker og boder som selger smykker, klær, olivenolje og souvenirer. Om sommeren arrangeres konserter på torget, fiskefestival og annen underholdning for de besøkende. Mer konkret informasjon om diverse aktiviteter, utflukter osv får du tilsendt av oss før avreisen.

Vodice og omegn egner seg ypperlig for sykkelferie for store og små. Ta turen langs sjøen eller innover små veier gjennom olivenlundene. Langs sjøen kan du sykle flere kilometer på veier som også egner seg for barn.
Nasjonalparken Plitvice i Kroatia er på Unescos verdensarvliste
Sykler får du leid hos de lokale turistkontorene, og disse har også kart for sykkelruter for de som vil legge ut på litt lengere turer, for eksempel til den grønne flotte øya Murter (ca 10 km) som har mange vakre badeviker eller eller nasjonalparken Krka.

Vodice har tennisbaner, minigolf, vannrutsjebane, diverse vannsportsaktiviteter, volleyball, dykkesenter, treningssenter og flere andre tilbud for de aktive. Det er også flere lekeplasser for de minste.

Utflukter:
Reiser du til Vodice fra midten av juli til midt i august blir det som i de fleste badebyer trangt om plassen på strendene nærmest sentrum, men på de langstrakte strendene litt utenfor bykjernen er det færre turister hvor du kan nyte late dager i det krystallklare vannet. De fleste av Kroatiaperlers ferieboliger ligger et stykke utenfor selve sentrum, nær strandområdene.
Idylliske Vodice i Kroatia passer for hele familien
Det er 3 flotte nasjonalparker innenfor rekkevidde for et dags besøk:

Kornati øyene med sine merkelige formasjoner og mangel på vegetasjon, er den tetteste øygruppen i Middelhavet. Disse øyene ligger rett utenfor kysten av Vodice, og dit arrangeres det daglige båtturer. Les mer

Det arrangeres også utflukter med buss til nasjonalparken Krka som ligger en kort kjøretur fra Vodice (se bildet over). Les mer

Nasjonalparken Plitvice blir regnet som en av europas vakreste og er derfor oppført på Unescos liste, så den kan også anbefales et besøk. Les mer

Sibenik, byen som huser den vakre katedralen St.
Kroatia er kjent for sine strender med krystallklart vann
Jacobs, står også på Unescos liste over verdens kulturarv. Denne byen ligger kun 11 km fra Vodice og det går buss og arrangerte utflukter med guide dit.

Den pittoreske fiskelandsbyen Tribunj ligger ute på en liten øy forbundet til fastlandet av en bru, 3 km øst for Vodice. Her er det liv og røre på morgenen når de fargerike fiskebåtene kommer inn med dagens fangst. De små steinhusene på øya er bygd tett i tett med smale gater mellom husrekkene. Det finnes også en stor marina med mange flott båter her. Rundt Tribunj finnes små og fredfulle badebukter. Hit kan du reise om du leier en båt en dag, eller kanskje du tar beina eller sykkelen fatt?

Prvic, en liten idyllisk øy rett utenfor Vodice, hadde tidligere flere innbyggere enn Vodice, men i dag er det kun få husstander igjen.

Befolkningen på fastlandet rømte for å bosette seg på øya da tyrkerne innvanderte landet for mange hundre år siden. Senere ble øya et yndet feriested for distriktets rikere befolkning som bygde sommerhus på øya. I dag bor ca 400 mennesker på øya som lever av fiske og turistene som besøker idyllen om sommeren. Tiden ser ut til å ha stått stille lenge, og mange av de gamle husene og kirkene er vel bevart, som for eksempel St Mary’s kirke fra 1461. Det går daglig båter til øya fra Vodice og turen tar ca 15 minutter.


Flotte bademuligheter i VodiceVodice er en livlig ferieby i høysesongenLokalt kor synger på gaten i Vodice
Vodice passer fint for familier med barnEn av Vodices vakre strender
Turisttoget i Vodice Stranden i Srima ved VodiceSentrum i Vodice er sentrert rundt båthavnen
Vodice har godt utvalg av restauranter og kafeerFerie i Vodice, KroatiaVodice kan by på flotte strandområder
Marinaen i VodiceMange gamle hus og kirker i Vodice er vel bevart
Nyt en avslappende ferie på Kroatias vakreste strenderSentrum i Vodice består av mange koselige steinhusVodice i Kroatia
Vodice og omegn et ypperlig sted å leie sykkel for å se seg rundtDen koselige promenaden i Vodice
Kveldsstemning på restaurant i VodiceVodice er en populær badeby i KroatiaReisebeskrivelse

Vodice ligger ca 1 time fra Split flyplass . SAS og Norwegian flyr direkte til Split .


                                                                                                                         Tilbake til topp


Ønsker du å bestille transport til eller fra flyplassen ?

Vi anbefaler våre kunder å avvente med å bestille transport til dere får reisedokument med informasjon tilsendt fra oss, ca 3 uker før ferien. Dette fordi dere da får tilsendt riktig adresse og fordi flyselskapene gjerne endrer litt på flytidene utover våren.


  © 2009-2024 Kroatiaperler AS. All rights reserved.
Org.nr 996 968 022     Til forsiden | Om oss | Kontakt oss | Søk ferieboliger | Leiebetingelser