SØK VIA KART  


KROATIA SYD
 Dubrovnik
 Cavtat
 Orebic
 Øya Korcula
    Korcula by
    Lumbarda

KROATIA SENTRAL
 Split
 Trogir
 Øya Hvar
    Hvar by
    Starigrad
    Jelsa
    Vrboska
 Øya Brac
    Bol (Brac)
    Sutivan (Brac)
 Makarska
 Baska Voda/Brela
 Primosten
 Vodice
 Rogoznica
 Preko-Zadar

KROATIA NORD
 Istria
 Pula
 Rovinj
 Porec  Nyhet!
 Fazana
 RabacKroatiaperler p Facebook  Kroatiaperler p Instagram   
SPESIFISERT SØK

 

 

 Sjøutsikt
 Aircondition
 Terrasse

 

  Våre anbefalinger


STG-002

STG-005


Se flere boliger  
 

Starigrad

Havnen på det hyggelige feriestedet Starigrad
Starigrad feirer i år 2400 års jubileum, og regnes som en av de eldste byene i Europa. Byen er godt ivaretatt og oser av gammel kultur, sjarme og atmosfære i de trange brosteinlagte smugene.
I dag er den gamle byen en hyggelig ferieby i sommerhalvåret, med mange koselige restauranter, cafeer og isbarer både inne i de trange smugene og langs sjøen.
Langs promenaden mot havnen ligger små koselige fiskebåter tett i tett og litt utenfor sentrum finner man flere bademuligheter. Området er godt egnet for turer til fots eller på sykkel, enten langs sjøen eller innover i vinmarker og olivenlunder.
Starigrad har også ulike aktiviteter å tilby.

Starigrad ble grunnlagt av grekerne 384 år f. kr. og het dengang Pharos. Byen har mange vel bevarte hus og kirker i fra middelalderen.

Starigrad ligger innerst i en dyp bukt på nordsiden av øya Hvar, og er på grunn av beliggenheten populær blant båtentusiaster.
Lei et feriehus eller leilighet og opplev det autentiske Kroatia
Fergene som forbinder øya Hvar med fastlandet ender også opp her, noe som igjen gjør Starigrad til øyas handelsentrum. Starigrad har derfor en større andel fastboende enn de andre landsbyene på øya.
Starigrad er en levende by hele året, hvor det henger fiskegarn og klesvask side om side inne i smugene.

De fastboende i Starigrad tar livet med ro og hygger seg på en av de mange kaffebarene. De fleste av dem lever av fiske og handel, ved siden av turismen.
Flere norske familier har de siste årene kjøpt seg bolig i Starigrad.

Starigrad er en koselig liten by med en rolig atmosfære selv når turistene inntar den lille byen om sommeren. Byen har mange trange, brolagte smug, omkranset av godt bevarte gamle steinhus som kroatene kaller konoba.
Flere av konobaene benyttes i dag som restauranter hvor det serveres lokale retter og god vin som produseres på øya.
Nyt late dager på en solseng på ferie i Kroatia
Kroatene lager enkel og god mat som de selv har produsert uten tilsetningstoffer.
For de som vil lage egen mat får du kjøpt fersk fisk på brygga, en mør biff hos slakteren og friske grønnsaker på torget.

Langs bryggene i byen ligger små fiskebåter på rad og rekke. Lenger ut i bukten finner du flere strender i gang-avstand fra sentrum og oppmurte brygger til å sole seg på. Det er ypperlig å sykle her, for små og store.

Du finner små souvernir-butikker og alle typer forretninger i Starigrad, men byen er likevel ikke den du oppsøker for å handle klær eller sko (da må du reise til Split).
Byen byr på ulike muligheter for aktiv ferie, blant annet tennis, vannpolo, fiske og ulike former for vannsport.
Det arrangeres båtturer til den kjente stranden "zlatni rat" på nabo-øya Brac.
Vi sender ut tips om gode restauranter før avreise


Du får leid båt, sykler og bil i Starigrad. Byen er et godt utgangspunkt for sykkelturer da den ligger i et forholdsvis flatt område av øya. Legg sykkelturen til noen av de idylliske små landsbyene i nærområdet, gjennom olivenlunder og enger med duftende lavendel, og smak på vinen hos en lokal produsent.

Starigrad er et knutepunkt for all transport på øya. Det går lokalbuss til de fleste tettstedene på øya flere ganger daglig. Til Hvar by, som er den mest besøkte byen på Hvar, er det ca 15 km. Ferje til Split går flere ganger daglig, og du kan også ta ferje til den berømte byen Dubrovnik eller direkte til Italia.
For deg som vil reise litt fra øy til øy i ferien, går det ferje fra Starigrad til den frodige øya Korcula, og "badebåt" til naboøya Brac.
Mer informasjon om hvordan man kommer seg til øya finner du her

De små idylliske badebyene Vrboska og Jelsa ligger kun noen kilometer fra Starigrad og er vel verdt et besøk, og i åssiden ovenfor Starigrad finner du flere nydelige små landsbyer med flott utsikt over naturen og kysten.

Den vakreste av disse heter Pitve.


Langs bryggene i Starigrad ligger små fiskebåter på rad og rekkeStarigrad, HvarI tillegg til fine strender har Kroatia også fine muligheter til å  bade fra klipper
Reis til Kroatia og opplev det autentiske KroatiaSjarmerende i StarigradSolnedgang på den frodige øya Hvar
Øya Hvar blir også kalt lavendeløyaStarigrad på øya Hvar, KroatiaSykkeltur blant olivenlunder og vakker natur på øya Hvar
Starigrad regnes som en av de eldste byene i EuropaStarigrad i Kroatia oser gammel kultur og sjarmeI Starigrad finnes hyggelige små barer med utsikt mot sjøen
Fine og varierte bademuligheter på HvarPå Hvar er det gode muligheter for deg som ønsker en aktiv ferieKroatiaperler tilbyr utleie av leiligheter nære sentrum og sjøen i Vrboska
Fergene som forbinder øya Hvar med fastlandet ender opp i StarigradOlivenoljen fra Kroatia regnes som en av verdens beste
Flotte bademuligheter på øya Hvar i KroatiaHyggelige restauranter ved sjøen i StarigradStarigrad - en historisk perle på øya HvarReisebeskrivelse

Nærmeste flyplass er Split. Til Starigard går det ferje fra Split flere ganger om dagen.
Fra Dubrovnik kan du enten ta buss til Split (ca 4,5 time) og så ferje derfra, eller båt via øya Korcula.

Mer detaljert informasjon får du tilsendt før avreisen. Se også beskrivelse under Øya Hvar.


                                                                                                                         Tilbake til topp


Ønsker du å bestille transport til eller fra ferjekaia ?

Vi anbefaler våre kunder å avvente med å bestille transport til dere får reisedokument med informasjon tilsendt fra oss, ca 3 uker før ferien. Dette fordi dere da får tilsendt riktig adresse og fordi flyselskapene gjerne endrer litt på flytidene utover våren.


  © 2009-2024 Kroatiaperler AS. All rights reserved.
Org.nr 996 968 022     Til forsiden | Om oss | Kontakt oss | Søk ferieboliger | Leiebetingelser