SØK VIA KART  


KROATIA SYD
 Dubrovnik
 Cavtat
 Orebic
 Øya Korcula
    Korcula by
    Lumbarda

KROATIA SENTRAL
 Split
 Trogir
 Øya Hvar
    Hvar by
    Starigrad
    Jelsa
    Vrboska
 Øya Brac
    Bol (Brac)
    Sutivan (Brac)
 Makarska
 Baska Voda/Brela
 Primosten
 Vodice
 Rogoznica
 Preko-Zadar

KROATIA NORD
 Istria
 Pula
 Rovinj
 Porec  Nyhet!
 Fazana
 RabacKroatiaperler p Facebook  Kroatiaperler p Instagram   
SPESIFISERT SØK

 

 

 Sjøutsikt
 Aircondition
 Terrasse

 
Søk ferieboliger    Leiebetingelser   

Shopping


Shopping i Kroatia
Prisnivået i Kroatia er behagelig for nordmenn og langt lavere enn i andre sydeuropeiske land som Spania, Italia og Frankrike. Prisene er spesielt lave på tjenester og alt som kroatene produserer selv. Importerte moteklær er ikke spesielt billig.

Det er ikke vanlig å prute i Kroatia, og de fleste taxisjåfører setter uoppfordret på takstameteret.

På restaurantene kan du spise middag fra 50 kr og oppover, alt avhengig av hvor du er. Supper fra 20 kroner. En flaske vin får du også fra 60 kr på restaurant hvis du holder deg unna de største turistgigantene.

En pils koster 15-25 kr avhengig av hvilken destinasjon du velger. I butikken er prisen på de fleste matvarer halvparten av hva vi betaler hjemme.

På overnatting må du beregne å betale fra 250 kr pr. døgn pr. person for god standard i privat innkvartering.

Hotell-prisene varierer veldig og overnatting på hotell er langt dyrere enn hva standarden tilsier.

Prisene i Kroatia varierer ganske mye avhengig av hvor du er. I de mest utpregede turiststedene, Dubrovnik, Makarska, Hvar by og Istria-området, må du belage deg på å betale mer for det meste enn i resten av landet.

Hva shopper man i ferien og hvor?

Skal du handle med deg billige varer hjem, er det først og fremst italienske sko og vesker du bør se etter. Smykker, klokker og ulike varer i sølv er også langt billigere enn i Norge. Split, Zadar og Zagreb er de beste byene for shopping i Kroatia.

Tjenester

Benytt sjansen til å ta en tur til frisøren eller unn deg en time med massasje til langt lavere priser enn i Norge. Mange tar også turen til optiker og tannlege når de er i Kroatia.

Kjører du bil til Kroatia er det lurt å få bilen en tur på verksted under oppholdet. Alle typer tjenester er langt billigere her enn i Norge.

Åpningstider

De fleste bakerier og matvareforretninger åpner allerede klokken 7 om morgenen, men har gjerne siesta mellom kl. 12.00 og 17.00, og holder deretter oppe til 21.00 om kvelden. Andre butikker åpner som oftest kl. 08.00. På kjøpesentre og i byer med mye turisme holder gjerne butikkene åpent hele dagen i høysesongen. I sommersesongen er de fleste butikker også åpne søndag formiddag. Ellers i året er en del kjøpesentre åpne på søndager.


Shopping i SplitButikker i Kroatia  © 2009-2024 Kroatiaperler AS. All rights reserved.
Org.nr 996 968 022     Til forsiden | Om oss | Kontakt oss | Søk ferieboliger | Leiebetingelser