SØK VIA KART  


KROATIA SYD
 Dubrovnik
 Cavtat
 Orebic
 Øya Korcula
    Korcula by
    Lumbarda

KROATIA SENTRAL
 Split
 Trogir
 Øya Hvar
    Hvar by
    Starigrad
    Jelsa
    Vrboska
 Øya Brac
    Bol (Brac)
    Sutivan (Brac)
 Makarska
 Baska Voda/Brela
 Primosten
 Vodice
 Rogoznica
 Preko-Zadar

KROATIA NORD
 Istria
 Pula
 Rovinj
 Porec  Nyhet!
 Fazana
 RabacKroatiaperler p Facebook  Kroatiaperler p Instagram   
SPESIFISERT SØK

 

 

 Sjøutsikt
 Aircondition
 Terrasse

 

  Våre anbefalinger


ROG-015.A2

ROG-019Se flere boliger  
 

Rogoznica

Stranden Sepurine ved fereiestedet Rogznica
Rogoznica er en rolig og koselig ferieby, som er veldig populær destinasjon for de som trives på båt, da byen huser Kroatias flotteste marina. Byen ligger midt på Dalmatiakysten og kan skryte av å ha et stabilt vær med mye sol og lite vind da den er plassert i en dyp bukt skjermet fra vinden. Rogoznica er også et fint sted for familier som vil feriere i sjøkanten og som base for folk som vil utforske Dalmatia, da plassering er sentral i forhold til mange severdige byer og nasjonalparker.

Den moderne og flotte marinaen, ”Marina Frapa”, er ikke tilgjengelig bare for båtfolket, den er også åpen for publikum. Besøker du den prisbelønnede marinaen, kan du spise på en av restaurantene, leie sykkel, spille tennis, besøke badeanlegget (mot inngangspenger), nyte en massasje eller bare gå langs kaianlegget og se på de flotte båtene som ligger fortøyd.
Kroatiaperler tilbyr overnatting nær sentrum av Rogoznica
I sommersesongen er det ofte dans og levende musikk på nattklubben ved bassenget. Fra toppen av høyden bak marinaen kan du oppleve den vakre solnedgangen mens du ser utover havet og båtene som seiler mellom øyene.

I Rogoznica kan man velge om man vil bade fra rullesteinsstrender, klipper eller oppmurte plattinger. Hovedstranden i Rogoznica ligger litt utenom sentrum. Langs denne finner man både rullesteinstrender og småbrygger. Her trenger ingen å ligge på naboens badehåndkle; det er mange muligheter å finne sin egen lille private platting. Om man er tørst, er det en strandbar her hvor du kan få kjøpt mineralvann, kaffe og is. Du kan også leie solsenger for en billig penge. Leilighetene til Kroatiaperler ligger sentralt til med kort gangavstand til hovedstranden.

Gamlebyen i Rogoznica er ca fra år 1600 og har en koselig promenade langs kaien hvor småbåter, fiskebåter og seilbåtene legger til.
Kroatiaperler har ferieleiligheter med god beliggenhet i Rogznica
Langs denne promenaden ligger det sjarmerende restauranter, isbarer og caféer på rekke og rad - og her kan man utforske de trange gatene og trappene som gamlebyen består av. Gamlebyen lå opprinnelig på en liten øy som ble gjort landfast med en fyllingsvei på midten av 1900-tallet. Det er flere bademuligheter og flotte tur- og sykkelmulighet rundt hele ”øya”. Om sommeren organiserer den lokale turistforeningen flere arrangementer, hvor ”Rogoznica Fiesta” (første lørdag i august) og ”Rogoznica Fishermen Evening” kanskje er de viktigste begivenhetene.

På landsiden er det et mer moderne sentrum, med et lite grønnsakstorg, to dagligvarer hvor du kan få kjøpt alt du trenger, minibank, slakter, turistbyrå, caféer og restauranter. Det er bademuligheter på begge sider av sentrum; mot marinaen finner du en liten rullesteinstrand.
I Rogoznica finnes flotte badebukter med klart vann
Går du motsatt vei, vil du finne flere oppmurte plattinger man kan bade fra.

Bak badeanlegget på marinaen ligger "Zmajevo Oko" (Dragens øye) som er en innsjø av sjøvann. Denne er i konstant kontakt med det omkringliggende havet gjennom sprekker i kalksteinklippene som omgir den. Folk i Rogoznica området synes det var merkelig med en innsjø her, og dermed begynte legenden om dragen og brødrene som deler en fruktbar jordlapp. Den ene broren blir blind og da den andre broren forsøker å lure sin blinde bror, synker jordlappen og den uærlige broren blir slukt av dragen som kommer opp av hullet. Siden da har dragen bosatt seg i innsjøen og tidvis har dens pust forgiftet skapningene som bor i den. Legenden sier også at det skiftende havnivået i innsjøen viser om dragen er i sjøen eller om den har gått ut på leting etter mat.
Kroatia er kjent for sitt klare og rene vann
I tillegg til legenden om dragen og brødrene, har Rogoznica en legende om en fisker som i 1772 så et merkelig lys da han var ute og fisket utenfor Gradina halvøya. Da han nærmet seg, så han en stein hvor lyset kom fra og der lå et bilde av Jomfru Maria. Fiskeren tok med seg bildet hjem og la det i en skattekiste, men på et uforklarlig vis forsvant bildet fra skattekisten og dukket opp igjen på samme sted. Da dette hadde gjentatt seg tre ganger, besluttet den lokale presten sammen med landsbyboerne å bygge et kapell der steinen var. Siden den gang har det hvert år vært en prosesjon 2. juli hvor hundrevis av båter og tusenvis av pilegrimer deltar, mange av dem uten sko. Tradisjonen med å gå uten sko stammer fra da Rogoznica ble rammet av en epidemi med svarte meslinger i 1887. Den lokale presten samlet da de troende og sammen gikk de barbeint på en pilegrimsreise til kapellet.

De ba Jomfru Maria om nåde, og fra den dagen sluttet folket i Rogoznica å dø av svarte meslinger.

I Rogoznica finner man flere ulike sportsaktiviteter, som bl.a. tennis, fekting og dykkesenter. Her er det også arrangerte utflukter og fine tur- og sykkelmuligheter. Rogoznica er en rolig, idyllisk ferieby godt egnet for familier og ligger sentralt til dersom du ønsker å se deg omkring. Det er kort vei til kjente byer som Sibenik, Zadar (hit flyr Ryanair fra Oslo), Trogir og Split. Man kan besøke nasjonalparkene Krka og Kornati på en dagstur, samt et godt utvalg av arrangerte utflukter. Dersom du leier bil, kan du enkelt ta deg små turer langs den frodige kystveien og se deg om på egen hånd. Det er også gode bussforbindelser fra Rogoznica.


Strand i Rogoznica, KroatiaI Rogoznica kan en leie syklerHyggelige restauranter og kafeer i Rogznica, Kroatia
Kroatia er landet for deg som vil spise godt for en billig pengeMarinaen i Rogznica - Marina Frapa
Dragens øyeKroatiaperler tilbyr leiligheter med basseng i Rogznica, Kroatia
Rogznica i KroatiaDen hyggelige feriebyen RogznicaRogznica er en koselig og rolig by i Kroatia
Frodige KroatiaRogznica i Kroatia I Rogoznica kan du bade fra rullesteinsstrender, klipper eller oppmurte plattinger
Hyggelige kafeer og restauranter på rekke og rad i RogoznicaPromenaden i Rogoznica
Havnen i Rogznica, Marina Frapa
Rogoznica er et fint sted for familierReisebeskrivelse

Rogoznica ligger 29 km fra Split flyplass (SPU). Norwegian og SAS flyr til Split fra flere byer i Norge. Fra Split kommer du til Rogoznica med buss, bil eller transport kan bestilles direkte (ca 1 times tur med buss). Bussen går omtrent hver time.


                                                                                                                         Tilbake til topp


Ønsker du å bestille transport til eller fra flyplassen ?

Vi anbefaler våre kunder å avvente med å bestille transport til dere får reisedokument med informasjon tilsendt fra oss, ca 3 uker før ferien. Dette fordi dere da får tilsendt riktig adresse og fordi flyselskapene gjerne endrer litt på flytidene utover våren.


  © 2009-2024 Kroatiaperler AS. All rights reserved.
Org.nr 996 968 022     Til forsiden | Om oss | Kontakt oss | Søk ferieboliger | Leiebetingelser