SØK VIA KART  


KROATIA SYD
 Dubrovnik
 Cavtat
 Orebic
 Øya Korcula
    Korcula by
    Lumbarda

KROATIA SENTRAL
 Split
 Trogir
 Øya Hvar
    Hvar by
    Starigrad
    Jelsa
    Vrboska
 Øya Brac
    Bol (Brac)
    Sutivan (Brac)
 Makarska
 Baska Voda/Brela
 Primosten
 Vodice
 Rogoznica
 Preko-Zadar

KROATIA NORD
 Istria
 Pula
 Rovinj
 Porec  Nyhet!
 Fazana
 RabacKroatiaperler p Facebook  Kroatiaperler p Instagram   
SPESIFISERT SØK

 

 

 Sjøutsikt
 Aircondition
 Terrasse

 

  Våre anbefalinger


ORB-002

ORB-011


Se flere boliger  
 

Orebic

Familievennlig ferie - sandstranden i Orebic
Orebic ligger ytterst på Peljesac-halvøya og er en sjarmerende landsby kjent for sin rene luft, frodige hager og flotte omgivelser. Her kan man virkelig senke skuldrene og la feriefølelsen ta over. Hvis man klarer å rive seg løs fra Orebics flotte strender og lune atmosfære, så er Korcula bare en kort ferjetur unna.

Orebic er en liten landsby ved foten av St.Ilija (961m). Her ligger denne lille perlen stort sett badet i solskinn, og det sies at man her finner det mest stabile været i hele Kroatia.

Orebic har også en flott sandstrand - hvor det er aktiviteter både for små og store. Her kan man bygge sandslott, stå på vannski, lese en god bok, leie båt, være med på ulike båtturer, dykke og en masse annet.
Bestiller du feriebolig hos Kroatiaperler sender vi deg tips til restauranter og aktiviteter på stedet før avreise
Det finnes også en strandbar, hvor man kan få kjøpt noe å drikke

Hovedstranden ligger litt utenfor Orebic sentrum, men ønsker man seg en stillere oase finnes det mange vakre strender og badeviker med rullesten som ligger nærmere sentrum og videre mot Kuciste. Uansett hvor man bor med Kroatiaperler i Orebic vil det derfor være kort vei til stranden.

Orebic gir deg en følelse av det gode liv. Her tar man det med ro, og nyter tilværelsen - det føles litt som om tiden går litt saktere her. I kombinasjon med krystallklart vann, flotte strender og mange små, men gode familiedrevne restauranter gjør dette Orebic til et fristende feriemål.

Orebic er ikke den landsbyen som er mest preget av turisme, selv om innbyggerantallet øker betraktelig i høysesong - men man føler seg allikevel svært velkommen her.
Sandstranden i Orebic
Det sies av Orebic har Kroatias reneste luft, og at denne skal ha en helbredende effekt på folk som har astma og andre luftveisproblemer.

Selv om man ikke har behov for helbredelse, så er Orebic allikevel en nytelse for kropp og sjel. Her kan man vandre flere kilometer langs sjøkanten på flotte hellebelagte turstier - eller sykle om man ønsker det. Det er kort vei mellom de små landsbyene ytterst på Peljesac - og alle kan være et flott mål for en sykkeltur.

Orebic har en frodig vegetasjon, og er kjent for sine pinjetrær, olivenlunder, agaver og sypresser. Har man anledning så burde man komme hit i mai/juni for å få med seg den vakre blomstringen.

På turen utover Peljesac-halvøya kjører man gjennom et vakkert landskap med både massive fjellformasjoner men også store områder dekket av vinranker og oliventrær.
Oerbic med sine vakre, gamle bygninger
For de som er interessert i vin, har man kommet til rett sted. Det er i dette området de mest kjente Kroatiske vinene - Dingac og Postup kommer ifra, men det finnes også flere mindre, men vel så spennende vinprodusenter. Kommer man hit på høsten, kan man være heldig å få være med på druetråkking. For tips om vingårder og vinbarer på Peljesac-halvøya kan du lese denne artikkelen her.

Har man leid seg bil, er det et must å besøke en av de mange vingårdene langs veien mellom Ston og Orebic. Hvis man ikke ønsker å kjøre selv, så arrangeres det også vinturer fra Orebic. Ta kontakt med turistkontoret i Orebic sentrum.

Ston er også verdt et besøk. Byen er forbundet med Mali Ston gjennom et gigantisk festningsverk - hvor en tur på muren er et mål for mange.
Havnen i Orebic
(Her arrangeres også Ston-maraton!)
Mali Ston (Lille Ston) er berømt for sitt oppdrett av østers. Er man glad i sjømat bør man absolutt sørge for få med seg et uforglemmelig måltid her.

Ønsker man en aktiv ferie på sykkel eller til fots, er mulighetene mange på Peljesac-halvøya. Her er det duket for både landeveissykling og klatreetapper for de som måtte ønske det. Hvis man heller vil ta seg frem til fots, kan en tur opp til Fransiskanerklosteret overfor Orebic være et alternativ. Klosteret som er fra 1400-tallet inneholder også et museum. I dette området er det også flere turstier - med ulik vanskelighetsgrad. Kart over disse stiene får man på turistkontoret ved havnen. Felles for dem alle er at når man kommer et stykke opp i fjellsiden, så får man en helt fantastisk utsikt over Orebic og over mot Korcula.
Frodige Orebic
Her er det også muligheter for å være med på organiserte klatreturer.

I Kuciste og Viganj - et par kilometer utenfor Orebic, finner man et knutepunkt for windsurfere. Vindene i dette området er spesielt gunstige for kiting og surfing, og her arrangeres også internasjonale mesterskap.

Området rundt Orebic består av landsbyene Viganj, Loviste, Kuciste, og Trestenik. Sammen med Orebic utgjorde disse sjøfarernes "vugge" gjennom flere århundrer. Byen var opprinnelig hjemmehavn for de store sjøkapteinene på tidlig 1900-tallet. På denne tiden hadde de sin storhetstid og var den nest største marinebasen på Adriaterhavskysten med til sammen 60 store seilskuter.
I dag kan vi se denne lange sjøfartstradisjonen på Sjøfartsmuseet i Orebic.

Orebic er også kontaktpunktet for å komme seg over til Korcula, og en tur hit anbefales på det varmeste.

Korcula har en utrolig vakker gamleby. Alle husene er bygd i stein og bærer preg av tiden da Kroatia ble styrt fra Italia. Marco Polo ble født her, og det er man stolt av.
Det er veldig hyggelig å utforske alle de små, trange smugene hvor det er et stort utvalg av sjarmerende restauranter, kafeer og småbutikker. Ferjen ut hit går flere ganger daglig og tar kun 15 minutter.


Orebic med sine vakre, langstrakte strenderFlott natur og fjell på OrebicLokal kunst i Orebic
Promenaden i OrebicOrebic, KroatiaNyt en rolig ferie i Orebic
Promenaden i OrebicHyggelige restauranter ved sjøen i OrebicLei en ferieleilighet ved stranden i Orebic
Frodige Orebic, KroatiaLek og avslapning på sandstranden i OrebicÅ leie sykkel på Orebic kan anbefales
Krystallklart badevann i OrebicI Kroatia får en mat og drikke til en billig pengeOrebic  - Peljesac-halvøya, Kroatia
Sykkelferie i KroatiaMuligheter for shopping på OrebicBarnevennlige Orebic i KroatiaReisebeskrivelse

Orebic ligger 130km nord for Dubrovnik -ca 2,5 time med bil. Det går også buss daglig mellom Dubrovnik og Orebic/Korcula. Reiser man til Split kan man ta katamaran til Korcula (ca 3 timer) og ferje derfra.


                                                                                                                         Tilbake til topp


Ønsker du å bestille transport til eller fra flyplassen ?

Vi anbefaler våre kunder å avvente med å bestille transport til dere får reisedokument med informasjon tilsendt fra oss, ca 3 uker før ferien. Dette fordi dere da får tilsendt riktig adresse og fordi flyselskapene gjerne endrer litt på flytidene utover våren.


  © 2009-2024 Kroatiaperler AS. All rights reserved.
Org.nr 996 968 022     Til forsiden | Om oss | Kontakt oss | Søk ferieboliger | Leiebetingelser