SØK VIA KART  


KROATIA SYD
 Dubrovnik
 Cavtat
 Orebic
 Øya Korcula
    Korcula by
    Lumbarda

KROATIA SENTRAL
 Split
 Trogir
 Øya Hvar
    Hvar by
    Starigrad
    Jelsa
    Vrboska
 Øya Brac
    Bol (Brac)
    Sutivan (Brac)
 Makarska
 Baska Voda/Brela
 Primosten
 Vodice
 Rogoznica
 Preko-Zadar

KROATIA NORD
 Istria
 Pula
 Rovinj
 Porec  Nyhet!
 Fazana
 RabacKroatiaperler p Facebook  Kroatiaperler p Instagram   
SPESIFISERT SØK

 

 

 Sjøutsikt
 Aircondition
 Terrasse

 
 

Moscenicka Draga


Landsbyen med det vanskelige navnet Moscenicka Draga (MD), blir omtalt som den mest sjarmerende landsbyen på den frodige halvøyen Istra nord i Kroatia. Landsbyen ligger nær den kjente turistbyen Opatija, som har tatt imot badegjester fra hele Europa siden tidlig på nittenhundretallet.
Landsbyens sentrum er bygget rundt en bukt som innehar Istrias lengste strand, og i området rundt finnes flere fine strender å utforske. Diverse vannsportsaktiviteter tilbys for de som ønsker det.

Langs bystranden ligger en koselig promenade med restauranter og cafeer, og i gatene bak finnes butikker og idylliske små hus. Langs kaia ligger de små fiskebåtene til lokalbefolkningen og skaper en stemning som hører til i små Kroatiske landsbyer.
I høysesongen yrer det av liv på stranden og landsbyen, men stedet er ikke å anbefale for unge mennesker som søker natteliv, fart og spenning.

Sentrum av Moscenicka Draga er intimt og koselig. Her er det ingen som går seg vill, men samtidig finner man alt man har brukt for i ferien: en rekke koselige restauranter, dagligvarer, bakeri, bank, posthus, internett-cafeer, samt små butikker med souvenirer.

MD har de samme fargerike husene som kjennetegner den nordlige delen av Kroatia, som stammer fra områdets tid under venetiansk styre. Langs strandpromenaden rundt småbathavnen ligger idylliske kaffebarer, restauranter, pizzeriaer og isbarer på rekke og rad, og her kan man nyte idyllen og utsikten til havet mens man hygger seg med et bedre måltid. Tilbringer du dagen på hovedstranden, er det kun noen få meter til både restauranter og matbutikk for lunsj. I de sjarmerende smugene innover i byen finnes små idylliske hus med praktfulle hager.

Den eldste delen av byen ligger i åsen ovenfor sjøen, og her finner du også flere historiske og arkitektoniske perler.

MD kan by på flere typer vannsportaktiviteter som dykking, seiling, pedalbåter, vannscooter, vannski, vann paragliding etc. Det finnes også annen sport som f.eks. tennis, bordtennis, fotball og volleyball. Det er også muligheter for ridning og klatring i nærområdet.

Har man lyst til å utforske flere av Kroatias perler i Istria er både Rovinj, Opatija, Lovran, Rabac og øyene Cres og Krk innenfor rekkevidde for en dagstur. Det er også flere nasjonalparker i området:
Plitvice er Kroatias mest kjente nasjonalpark, med 16 krystallklare sjøer og fosselfall.
Risnjak og Velebit er fristende mål for de som liker å gå i fjellet, og Brijuni nasjonalpark, på øyene utenfor Fazana, byr på en spesiell rik vegetasjon.

Se linker på vår faktaside om natur og strender.
Du kan også delta på arrangerte utflukter til flere av stedene nevnt over, samt Venezia.

Langs sjøen går en liten, kronglete sti over steile klipper, som fører til en annen fin strand og mange flotte klipper for de som foretrekker det. Pinjeskogen strekker seg helt ned mot sjøen og skaper fine skyggeplasser når sola blir for sterk. For de som liker å snorkle eller dykke finnes det gode muligheter i det krystallklare vannet.

Moscenicka Draga er et trivelig feriested som egner seg godt for barnefamiler.

Reisebeskrivelse

Til Moscenicka Draga kommer du med buss som går flere ganger daglig fra Rijeka.
Har du bil kjører du kystveien fra Rijeka mot Rovinj. Det går biltog fra Hamburg til Rijeka.
Nærmeste flyplass er Pula eller Rijeka, men mange velger å fly til Venezia for å se denne flotte byen først.


                                                                                                                         Tilbake til topp


Ønsker du å bestille transport til eller fra flyplassen ?

Vi anbefaler våre kunder å avvente med å bestille transport til dere får reisedokument med informasjon tilsendt fra oss, ca 3 uker før ferien. Dette fordi dere da får tilsendt riktig adresse og fordi flyselskapene gjerne endrer litt på flytidene utover våren.


  © 2009-2024 Kroatiaperler AS. All rights reserved.
Org.nr 996 968 022     Til forsiden | Om oss | Kontakt oss | Søk ferieboliger | Leiebetingelser