SØK VIA KART  


KROATIA SYD
 Dubrovnik
 Cavtat
 Orebic
 Øya Korcula
    Korcula by
    Lumbarda

KROATIA SENTRAL
 Split
 Trogir
 Øya Hvar
    Hvar by
    Starigrad
    Jelsa
    Vrboska
 Øya Brac
    Bol (Brac)
    Sutivan (Brac)
 Makarska
 Baska Voda/Brela
 Primosten
 Vodice
 Rogoznica
 Preko-Zadar

KROATIA NORD
 Istria
 Pula
 Rovinj
 Porec  Nyhet!
 Fazana
 RabacKroatiaperler p Facebook  Kroatiaperler p Instagram   
SPESIFISERT SØK

 

 

 Sjøutsikt
 Aircondition
 Terrasse

 
 

Lopud


Øya Lopud er en vakker og grønn oase, beliggende rett utenfor Dubrovniks kyst. Øya er helt fri for biler og et sant ferieparadis for småbarnsfamlier og andre som liker å ta livet med ro i idylliske omgivelser. På Lopud finner du flere flotte langgrunne sandstrender, noe som er svært sjeldent i Kroatia! Det krystallklare vannet lokker til bad og lek i vannet dagen lang, og når kvelden kommer frister de hyggelige restaurantene i Lopuds lille landsby. Her kan du sitte ved sjøkanten og nyte et bedre måltid, og beundre den vakre solnedgangen Lopud er kjent for.

For å komme til Lopud får du en hyggelig båttur på ca 50 minutter fra havnen i Dubrovnik. Ved ankomst til øya må man ta bena fatt, for her finnes verken bil eller buss. Det eneste kjøretøyet som finnes på øya er små "golf-biler" som noen huseiere har.

Bebyggelsen ligger imidlertid rundt havnen - så det er sjeldent langt å gå noe sted. Fraværet av kjøretøy gir en hyggelig atmosfære, bedagelig tempo og duften av tropiske trær og planter er fremtredene.

Lopud har kun én liten landsby, og denne har akkurat hva man behøver i ferien: Noen få restauranter, isbar, kaffebarer og matbutikk. I landsbyen finnes også et lite turistkontor, minibank og postkontor, men ellers er det fritt for butikker og lignede. Restaurantene ligger langs den vakre promenaden, og serverer fersk sjømat, ulike grillretter og pizza for en rimelig penge. I høysesongen domineres den lille landsbyen av norske turister, så vi anbefaler å besøke den vakre øya utenom juli.

Fra sentrum og båthavnen i landsbyen går en vakker liten vei langs sjøen og her finner du sandstrender rett utenfor sentrum.

Her kan du leie solsenger og parasoll, og det er populært å leie kajakk og pedalbåter. Fra stranden kan du følge med på livet langs promenaden, og det er kort vei fra strendene til restauranter, kaffe-og isbar.
Den mest besøkte stranden på øya befinner seg imidlertid på den andre siden av den lille øya, og hit kan man spasere hvis man ikke har tilgang på båt. Turen tar omtrent 15 minutter til fots.
SUNJ heter denne stranden som betegnes som den aller beste stranden i Dubrovnik-området! Stranden har fin, pudret sand i bunnen noe som er svært sjelden i Kroatia. Det er også veldig langgrunt, noe som gjør stranden til et paradis for små barn. Her kan man leke sisten i vannet, spille ball og bygge sandslott. Det er klipper langs begge sider av stranden, så for de litt større barna er det flott å snorkle!

Om sommeren kommer mange båter og ankrer opp i den rolige bukten for å nyte idyllen på denne vakre stranden.

Her kan man leie solsenger, parasoller, kajakk og snorkleutstyr, men stedet har ikke aktiviteter utover dette. Det finnes en restaurant og en snackbar på stranden, som serverer både små og store retter, iskald drikke og deilig iskrem til behagelige priser.

Stranden er omkranset av grønne åser, og med det nærmest "gjennomsiktige" vannet utgjør dette en svært vakker bukt.
Den idylliske turveien gjennom vakkert og frodig landskap tar deg fra landsbyen til stranden Sunj hvor de høye pinjetrærne gir svalende skygge på turen. Turveien har støpt underlag og egner seg godt for barnevogner, sykler etc. Det finnes flere stier for å komme seg til stranden også - her er det bare å gå på oppdagelsesferd! Det er også mulig å få skyss med golf-bil for en billig penge.

Det er nok strendene som er øya Lopuds største attraksjon, men foruten strandlivet er Lopud perfekt for fotturer både langs sjøen og innover på den lille øya.

Du vil finne rik og variert vegetasjon langs små koselige turveier og et nettverk av gamle stier. Her kan du møte på severdigheter som kirkeruiner fra tidligere tider og små kapell som er i bruk i dag. Går du til toppen av en av åsene blir du belønnet med nydelig panoramautsikt mot Dubrovnik by eller utover havet og alle øyene. Er du i det romantiske hjørnet eller ønsker en flott naturopplevelse, er det vel verdt en tur opp i høyden for å få med seg den fantastiske solnedgangen!

Har du med deg fiskestang kan en kveldstur langs sjøen innbringe neste måltid. Kommer du i snakk med en av de lokale fiskerne får du kanskje også bli med ut på en båttur? På øya Lopud kjenner alle landsbyboerne hverandre, og de er svært serviceinnstilte og vennlige overfor turistene som finner veien til øya i sommerhalvåret.

Lopud er en av de tre bebodde øyene i øyriket kalt Elafitiøyene utenfor Dubrovnik. Den vesle øya har en kystlinje på 11, 5 km, hvorav den nordøstlige delen har høyeste punkt (216m) og steile klipper, mens den sydligere delen hvor landsbyen og stranden Sunj befinner seg, har flatere terreng.
Øya har vært bebodd i flere tusen år hvor innbyggerene levde av det sjøen og den vekstvillige jorden ga.
På midten av forrige århundre var Lopud havn et hovedkvarter i området med 80 skip i flåten og eget skipsverft. Øyas 36 kirker og kapeller vitner også om tider med mer aktivitet på øya enn i dag. Her finnes spor etter spanjoler, grekere, italienere og andre nasjonaliteter i Syd-Europa. På toppen av åsen overfor landsbyen finnes ruiner etter det spanske fortet.

Fortsatt lever noen fastboende av fiske på Lopud og det dyrkes oliven, fiken, sitrusfrukter, palmer, vinranker og diverse grønnsaker og urter.

Park Djordjic Mayneri, var opprinnelig en herskapelig villa fra 1800-tallet, hvor et stort antall planter fra rundt om i verden er samlet.Reisebeskrivelse

Nærmeste flyplass er Dubrovnik. Fra Dubrovnik går det ferje til Lopud flere ganger daglig: Link til Jadrolinija.hr.
Ønsker du å bestille taxibåt er dette også mulig. Kroatiaperler sender flere detaljer vedrørende hvordan man kommer seg til Lopud til de som bestiller feriebolig via oss.


                                                                                                                         Tilbake til topp


  © 2009-2024 Kroatiaperler AS. All rights reserved.
Org.nr 996 968 022     Til forsiden | Om oss | Kontakt oss | Søk ferieboliger | Leiebetingelser