SØK VIA KART  


KROATIA SYD
 Dubrovnik
 Cavtat
 Orebic
 Øya Korcula
    Korcula by
    Lumbarda

KROATIA SENTRAL
 Split
 Trogir
 Øya Hvar
    Hvar by
    Starigrad
    Jelsa
    Vrboska
 Øya Brac
    Bol (Brac)
    Sutivan (Brac)
 Makarska
 Baska Voda/Brela
 Primosten
 Vodice
 Rogoznica
 Preko-Zadar

KROATIA NORD
 Istria
 Pula
 Rovinj
 Porec  Nyhet!
 Fazana
 RabacKroatiaperler p Facebook  Kroatiaperler p Instagram   
SPESIFISERT SØK

 

 

 Sjøutsikt
 Aircondition
 Terrasse

 

  Våre anbefalinger


KBY-017

KBY-053

KBY-005


Se flere boliger  
 

Korcula by

Korcula  - kanskje Kroatias vakreste by
Korcula by er en vakker middelalderby hvor den eldste delen av byen ligger ute på en halvøy i kanalen mellom fastlandet (Peljesac) og øya Korcula. Halvøyen består kun av gamle flotte steinhus med trange smug og mange vakre ornamenter. Langs sjøen finnes en hyggelig promenade med store palmer og koselige cafeeer og restauranter hvor det yrer av liv i turistsesongen.

Ser man Korcula by fra luften vil man oppdage at de smale gatene i byen og husene som står tett i tett, utgjør et mønster som ser ut som et fiskebein. Denne strukturen ble utformet for å beskytte innbyggerene mot vind og sol. De gamle steinhusene hadde gjerne veldig tykke yttervegger som også gjorde nytten som beskyttelse mot vær og vind.
Selvom Korcula er en liten by med ca 3000 fastboende, har den mange tusen besøkende turister om sommeren.
Marco Polo er født i Korcula, Kroatia
Byen har likevel bevart sin sjarme.
Byen Korcula har mange vakre minner fra tiden da øya ble styrt fra Venezia (ca år 900 - 1300). Arkitekturen i gamlebyen er hovedsaklig preget av Venetiansk Renessanse og de flotte gamle steinbygningene er godt bevart. Det samme er de brulagte trange smugene, hvor du finner små butikker og koselige restauranter.
Marco Polo ble født i Korcula by, og det er ikke vanskelig å se at innbyggerene i Korcula er stolte av dette. Mange butikker, restauranter osv. har fått sitt navn etter han. Det finnes også flere gallerier i byen.
Gamlebyen i Korcula er fri for trafikk og kan by på et yrende liv og et godt utvalg av restauranter, barer og cafeer. Langs sjøsiden av gamlebyen går en nydelig promenade hvor restaurantene ligger tett i tett. Også inne i de trange smugene finnes flere koselige restauranter, men den beste maten får man hovedsaklig på restaurantene som ligger litt utenfor selve gamlebyen, i gaten ovenfor marinaen.
Ferje fra Dubrovnik og Split til Korcula
Det finnes ingen sandstrender i Korcula by, men strender med små steiner og klipper. Ønskes sandbunn går det små badebåter til et strandområde utenfor byen (ca 2km fra sentrum). Det går også jevnlig busser til Lumbarda som kan by på flere langrunne sandstrender. Det er også mange vakre bukter med fine strender ellers på øya. Det er mulig å leie bil, scooter eller båt. Det arrangeres utflukter til de små øyene utenfor byen, fisketurer og besøk i Dubrovnik eller den gamle byen Mostar i Bosnia.

Prisnivået i Korcula by er som ellers i Kroatia lavt, men likevel noe høyere enn ellers på øya. Øya Korcula er frodig og vakker og absolutt verdt et besøk. En kombinasjon av noen dager i den berømte byen Dubrovnik eller i Split/Trogir med badeferie på Korcula gir full utelling på ferien.

KLIKK på bildene under for større versjon.


Godt bevarte kulturelle skatter og sjarmerende smug preger sentrum av Korcula, Kroatia.Turistene har mye flott å se i KorculaKorcula blir kalt den grønne øy
BystrandenFeriehus, rom og leiligheter til leie i KorculaInngang til gamlebyen i Korcula, Kroatia
Vakker solnedgang på KorculaVakre Korcula sett fra sjøen
Kirke på Korcula, KroatiaSpennende Korcula by, Kroatia
I Korcula finnes små butikker og hyggelige restauranter langs sjøenVakker arkitektur i Korcula bySjarmerende smug med koslige restauranter i Korcula by
Det er flott å sykle langs sjøen på Korcula, KroatiaHos Kroatiaperler kan du leie ferieleiligheter nære sjøen
Korcula har krystallklart vann og vakker naturVakker arkitektur preger Korcula byReisebeskrivelse


Fra / til Split går det katamaran daglig til / fra Korcula by, som tar ca 3 timer og i tillegg går det også ferje og katamaran til / fra Vela Luka på andre siden av øya.
Fra / til Dubrovnik går det ferje/katamaran til / fra Korcula daglig i høysesongen, og denne turen tar kun 2 timer. Det går også daglig buss mellom Dubrovnik og Korcula by.

Kommer man med bil, tar man ferje fra byen Orebic på halvøya Peljesac. Mer detaljer om reisen og mange andre nyttige tips får du tilsendt på e-post når du har bestilt bolig.


                                                                                                                         Tilbake til topp


Ønsker du å bestille transport til eller fra ferjekaia ?

Vi anbefaler våre kunder å avvente med å bestille transport til dere får reisedokument med informasjon tilsendt fra oss, ca 3 uker før ferien. Dette fordi dere da får tilsendt riktig adresse og fordi flyselskapene gjerne endrer litt på flytidene utover våren.


  © 2009-2024 Kroatiaperler AS. All rights reserved.
Org.nr 996 968 022     Til forsiden | Om oss | Kontakt oss | Søk ferieboliger | Leiebetingelser