SØK VIA KART  


KROATIA SYD
 Dubrovnik
 Cavtat
 Orebic
 Øya Korcula
    Korcula by
    Lumbarda

KROATIA SENTRAL
 Split
 Trogir
 Øya Hvar
    Hvar by
    Starigrad
    Jelsa
    Vrboska
 Øya Brac
    Bol (Brac)
    Sutivan (Brac)
 Makarska
 Baska Voda/Brela
 Primosten
 Vodice
 Rogoznica
 Preko-Zadar

KROATIA NORD
 Istria
 Pula
 Rovinj
 Porec  Nyhet!
 Fazana
 RabacKroatiaperler p Facebook  Kroatiaperler p Instagram   
SPESIFISERT SØK

 

 

 Sjøutsikt
 Aircondition
 Terrasse

 
Søk ferieboliger    Leiebetingelser   

Klima


Kysten av Kroatia har middelhavsklima med varm og tørr sommer, og mild vinter. Området midt i Dalmatia, med øyene Hvar og Vis, har flest soltimer med gjennomsnittlig 7.7 timer. Sommertemperaturen i dette området ligger på 28-40℃, men en konstant sval bris gjør varmen levelig. Om natten synker temperaturen sjelden under 20℃, så her kan man sitte ute hele døgnet uten å fryse.

I området Dalmatia kommer sommeren ca 2 måneder før enn i Oslo og varer ca 2 måneder lenger, - dvs at det vanligvis er mulig å bade fra ca 1. mai og ut oktober. Midt på sommeren ligger temperaturen i vannet på ca 25℃.

For deg som liker å være aktiv i ferien, enten det er å sykle gjennom olivenlundene eller å rusle rundt i de trange gatene i de gamlebyene for å oppdage kulturelle skatter, anbefaler vi å reise utenom skoleferien når temperaturene er mer egnet for aktivitet og køene i nasjonalparker og andre severdigheter er kortere. Mai og juni er nydelige måneder hvor alt er grønt og fint, og servicen er på topp før turistsesongen starter for alvor. September og oktober er også fine måneder å oppleve noe mer enn strandlivet på. Det er fortsatt gode varme soldager og temperaturen i havet holder seg vanligvis over 20℃ til i slutten av oktober, men man unngår den ekstreme varmen som gjør en slapp og lite lysten på aktiviteter.

Det er sjelden kuldegrader i de sydligste områdene om vinteren, men vinden kan til tider være sterk. Gjennomsnitts døgntemperatur om vinteren er 10℃ på øya Hvar. Det betyr at det kan bli godt og varmt om dagen, men nærmere null på natten enkelte dager. Nord i Kroatia har kontinentalt klima, hvor vintertemperaturen kan komme ned mot -30℃.

I området rundt Rijeka er sommeren noen uker kortere enn i Dalmatia.

  © 2009-2024 Kroatiaperler AS. All rights reserved.
Org.nr 996 968 022     Til forsiden | Om oss | Kontakt oss | Søk ferieboliger | Leiebetingelser