SØK VIA KART  


KROATIA SYD
 Dubrovnik
 Cavtat
 Orebic
 Øya Korcula
    Korcula by
    Lumbarda

KROATIA SENTRAL
 Split
 Trogir
 Øya Hvar
    Hvar by
    Starigrad
    Jelsa
    Vrboska
 Øya Brac
    Bol (Brac)
    Sutivan (Brac)
 Makarska
 Baska Voda/Brela
 Primosten
 Vodice
 Rogoznica
 Preko-Zadar

KROATIA NORD
 Istria
 Pula
 Rovinj
 Porec  Nyhet!
 Fazana
 RabacKroatiaperler p Facebook  Kroatiaperler p Instagram   
SPESIFISERT SØK

 

 

 Sjøutsikt
 Aircondition
 Terrasse

 

  Våre anbefalinger


HVB-004

HVB-013

HVB-015


Se flere boliger  
 

Hvar by

Hvar by i Kroatia er en populær feriedestinasjon!
Hvar by er et av de mest besøkte stedene i Kroatia. Dette skyldes både at den lille byen er vakker og har et svært gunstig klima, men også at stedets turbulente historie har gitt byen mange severdige monumenter.
Selv om Hvar er en liten by med ca 3600 fastboende, har den mange tusen besøkende turister om sommeren. Ferie i Hvar by gir muligheter for et et yrende liv og et stort utvalg av restauranter, barer og nattklubber. I de trange smugene finner man også en rekke små spennende butikker.

Byen Hvar er i virkeligheten et monument i seg selv. Bymuren ble ferdigstilt i 1450 og de flotte gamle steinbygningene er godt bevart. Det samme er de brulagte trange smugene, det sjarmerende torget og havneområdet i venetiansk stil.
De mest berømte monumentene i byen er det kommunale teateret, som er det eldste i europa (fra 1612), samt fortet på høyden bakenfor byen som i dag fungerer som museum for viktige kulturminner.
Den hyggelige promenaden i Hvar by er livlig om sommeren
Reiser du til Hvar med bil må du forlate den på utsiden av byen, for gatene er forbeholdt mennesker som vil kose seg på en av byens utallige restauranter og barer. Byen er kjent for å være et party-sted, men Hvar er også et kulturelt sted som egner seg godt for voksne og familier med større barn, det er ikke et typisk sted for unge party-løver. Det er likevel en fordel å bo litt utenfor selve sentrum pga støy fra nattelivet.

Til festningen som ligger på en høyde bakenfor byen, kommer du ved å følge trappene fra torget oppover et koselig smug som fører deg på oversiden av bebyggelsen, og deretter følge den frodige gangveien opp til toppen. Festningen ble bygget i 1551, mens området var under venetiansk styre. Fra festningen er det flott utsikt over hustakene i byen, til havnen, og til de små øyene rett utenfor havnen som kalles Pakleni Otoci.
Ferie i Hvar by Kroatia
Det finnes noen strender i Hvar by, men de fleste turistene velger å ta de små badebåtene som putrer jevnlig ut til øyene Pakleni Otoci. Her finnes det flere strender/klipper, noen av de med servering og et sted med svømmebaseng for barn.

Når badebåtene kommer tilbake til byen på ettermiddagen er det "after-beach" party på brygga.

Det er også et utall av vakre strender ellers på øya, blant annet i den lille landsbyen Milna, noen kilometer fra Hvar by , og for de som ikke har bil går det lokalbuss flere ganger daglig.
Det er også mulig å leie bil, scooter eller båt.

I Hvar by kan du nyte atmosfæren på en hyggelig restaurant i bakgården til en middelalderbyggning, eller besøke en trendy nattklubb.
Hvar by har de senere årene blitt veldig populær blant kjendiser og rike italienere som legger til i den idylliske havna med sine lukseriøse yachter, side om side med lokalbefolkningens små fiskebåter.

Byen blir derfor sett på som Kroatias svar på Saint Tropez.
Butikkene i byen bærer også preg av å huse mange rike turister: det finnes flere gullsmed-forretninger enn matvareforretninger. Prisnivået i byen er generelt noe høyere enn ellers på øya.

Mange av byens besøkende nøyer seg med å oppleve byen. De går glipp av mye. Øya Hvar er kåret til en av verdens ti vakreste øyer og har mye å by på. Reis derfor ikke fra øya før du har fått sett litt utenfor byen også ! Les mer under Øya Hvar i stedsmenyen til venstre.


Klikk på bildene under for større versjon!


Hvar by sentrumKroatia er kjent for mat av god kvalitet
I Hvar by er det mange severdige gamle bygningerLivlige Hvar by på øya HvarFine bademuligheter på øya Hvar
Fiskebåt på havnen i Hvar byTorget i Hvar by
Historiske Hvar i KroatiaMarinaen i Hvar by
Tips til gode restauranter i Hvar får du tilsendt før avreise når du bestiller feriebolig hos ossPå vei opp til Hvar festning er det flott utsikt over byenReisebeskrivelse

Nærmeste flyplass er Split. Fra Split kommer du til Hvar by direkte med katamaran fra Split eller med ferje til byen Starigrad hvor det går buss videre når ferjen ankommer.
Fra Dubrovnik kan du enten ta buss til Split (ca 4,5 time) og så ferje derfra, eller katamaran direkte til øya. Båtreisen fra Dubrovnik til øya Hvar, via den vakre øya Korcula, er en opplevelse for alle som liker å nyte vakker natur. Kroatia har over 1100 øyer, og du vil se et godt utvalg mens du koser deg i solen på båtdekket.

Se ellers beskrivelse av øya under Øya Hvar i menyen.
Fra Hvar by kan du reise med lokalbuss til de fleste av øyas tettsteder.


                                                                                                                         Tilbake til topp


Ønsker du å bestille transport til eller fra ferjekaia ?

Vi anbefaler våre kunder å avvente med å bestille transport til dere får reisedokument med informasjon tilsendt fra oss, ca 3 uker før ferien. Dette fordi dere da får tilsendt riktig adresse og fordi flyselskapene gjerne endrer litt på flytidene utover våren.


  © 2009-2024 Kroatiaperler AS. All rights reserved.
Org.nr 996 968 022     Til forsiden | Om oss | Kontakt oss | Søk ferieboliger | Leiebetingelser