Kroatia | Sykkelcruise
 
 


SØK VIA KART  


KROATIA SYD
 Dubrovnik
 Cavtat
 Orebic
 Øya Korcula
    Korcula by
    Lumbarda

KROATIA SENTRAL
 Split
 Trogir
 Øya Hvar
    Hvar by
    Starigrad
    Jelsa
    Vrboska
 Øya Brac
    Bol (Brac)
    Sutivan (Brac)
 Makarska
 Baska Voda/Brela
 Primosten
 Vodice
 Rogoznica
 Preko-Zadar

KROATIA NORD
 Istria
 Pula
 Rovinj
 Porec  Nyhet!
 Fazana
 RabacKroatiaperler p Facebook  Kroatiaperler p Instagram   
SPESIFISERT SØK

 

 

 Sjøutsikt
 Aircondition
 Terrasse

 
 

Sykkelcruise

Velg sykkelcruise
 
Sykkelcruise i Kroatia
La deg forføre av den vakre kroatiske skjærgården, og bli med på et av våre opplevelsesrike cruise. Her er det mange spennende turer å velge mellom og felles for dem alle er at man også kan oppleve Kroatia fra sykkelsetet - hvis man ønsker det. Ønsker man bare å nyte livet ombord eller å oppdage de ulike anløpsstedene til fots er dette helt valgfritt. Det viktigste er at man finner feriefølelsen og får ladet batteriene.


Gjennom vår dyktige samarbeidspartner kan vi tilby ulike 1-ukes cruise rundt i Kroatias fantastiske skjærgård. Her vil du få mulighet til å besøke de mest severdige stedende langs den flotte kysten og nyte atomsfæren i idylliske omgivelser. Kanskje det til og med dukker en delfin opp på siden av båten mens den krysser over til en ny havn og nye opplevelser.
Du vil kunne sykle flotte turer i vakker natur hver dag, eller så mange dager du ønsker - eller ikke sykle i det hele tatt.

Valget er ditt - men tilbudet er der!
Det er tilbud om guidede sykkelturer hver dag, men også muligheter for å sykle på egen hånd etter merkede kart som du får utdelt ombord.
Bo enkelt, men bra, i koselige lugarer (alle med eget bad og toalett), spis lokal god mat og stift nye bekjentskaper hvis du ønsker det. Nyt skjærgården, idylliske landsbyer, det klare vannet og vakker natur.
Målet er at du skal kunne finne ditt ønskenivå for balansen mellom aktivitet, avslapping, hygge og opplevelse!

Les mer omPå Firstclass skip finnes boblebad på øverste dekkSpisesalen på et av firstclass skipenePå cruisene er det lagt inn flere badestopp
Dekket på båt av typen DeluxeLugar på båt av typen DeluxeSpisesalen på Deluxe-båt
Soldekket på Premium skip er bekvemmelig for soling og avslapningLugarer på Premium-skipSalongen i et av Premium-skipene
Eksempel på lugar på et av Comfort-skipeneSpisesalen på et av våre skip av typen ComfortCruise i Kroatia med badestopp og aktiviteterBåter

Alle båtene er av god kvalitet og spesialtilpasset for slike turer. De varierer noe i størrelse og utseende, men på de fleste er maks antall passasjerer ca 30. Båtene har mellom 10 og 17 dobbelt lugarer, hver med privat dusj og toalett. Noen av båtene har lugarer for opp til 4 personer, men de fleste er for inntil 2 personer.
Kapteinen er vanligvis eier av båten og vil sammen med sitt mannskap gjøre det de kan for at du skal få en flott ferie. Båtene fungerer som flytende hotell og du får servert måltider om bord i båten i hyggelige omgivelser.

Båtkategoriene er som følger:

Firstclass skip (øverste bilde):
Svært elegant skip av høyeste klasse med utsøkt innredning. I den flotte og sjenerøse spisesalen kan man nyte den eksklusive maten som serveres her. Man kan velge fritt mellom vegetar-, kjøtt- og sjømat retter, dyktig tilberedt med ferske, lokale ingredienser. Slapp av om bord på dekk i den komfortable spisesalen eller kjenn varmen fra solen på øverste dekk. Her kan du også nyte en 360 graders sjøutsikt fra boblebadet som er plassert her på øverste dekk. De 14 gjestelugarene (ca. 14-15 kvm) er sjenerøst utformet, utstyrt med et romslig bad med dusjkabinett/toalett. I tillegg til badestopp og sykkelturer, tilbyr "First class" skipene ofte også andre aktiviteter som kajakk, snorkelutstyr eller vannski. Medlemmene av mannskapet er varme og vennlige verter som alltid er opptatt av å gjøre sitt ytterste for å ivareta sine gjester. Opplev de pittoreske havnebyene i Kroatia på første klasse!

Deluxe skip (nest øverste bilde):
Skip med en svært sjenerøst utformet spisesal med innredning av høy kvalitet som gir den perfekte stemningen for den gode maten som blir servert her. Romslige soldekk og en badeplattform inngår i denne kategorien, som gjør det bekvemmelig for soling, avslapping og bading. Gjestenes kabiner er elegant og sjenerøst utformet (ca. 10 - 15 kvm) og er utstyrt med et romslig bad med dusjkabinett/toalett. Mannskapet er varme og vennlige verter som alltid er opptatt av gjestenes velvære.

Premium skip (nest nederste bilde):
Båter bygget for cruise i perioden 2000 - 2009, med svært romslige lugarer (ca. 9-12 kvm), samt et eget bad med dusjkabinett/toalett. Alle lugarer er innredet med innredet med to enkeltsenger eller dobbeltseng, ofte med en ekstra køye for en tredje person. Noen lugarer kan leveres med en ekstra seng til en fjerde person. Soldekket er bekvemmelig for soling og avslapning med lenestoler og matter. Matsalene er sjenerøst møblerte og en perfekt plass for å nyte god mat. Også her vil mannskapene på disse stolte cruiseskipene gjøre sitt ytterste for å ivareta sine gjester på en varm, hjertelig måte.

Comfort skip (nederste bilde):
Fartøy som har blitt bygget om for skjærgårdscruise. Lugarene (ca. 7-8 kvm) har enkelt, men funksjonelt utstyr og er innredet med en dobbeltseng eller to enkeltsenger, lite garderobeskap eller lagringsplass for bagasjen samt dusj/toalett. Noen av lugarene har en ekstra seng til en tredje person. Det store soldekket er bekvemmelig for soling og avslapning. De fleste av mannskapet har jobbet sammen i mange år, og ser allerede frem til å ønske deg velkommen om bord.                  

 
 
 
 

Lugar over eller under dekk?

Mange ønsker intuitivt å velge lugar over dekk når man skal på båttur. Vi mener at dette ikke alltid er det beste valget. Men tenk over dette: Om kvelden og natten ligger som regel båten i havn og ofte ligger flere båter ved siden av hverandre, noe som innebærer passering av flere båter for å komme seg til sin egen båt. Lugarene på dekk er dermed mere utsatt for støy fra denne trafikken, men også fra restauranter i havneområdet.
På dagtid befinner man seg gjerne på dekk eller på ulike opplevelsesturer i land.
Velger man lugar under dekk, er man mye mere skjermet fra støy - samtidig som standarden på lugarene er akkurat like god som de over dekk. Vi anbefaler gjerne derfor å velge dette alternativet.          


Syklene

Syklene som tilbys er av god kvalitet og guidene er behjelpelig med vedlikehold og justeringer av syklene underveis.
De fleste velger å leie vanlige hybridsykler med 21 gir. Disse kommer i både dame og herremodell.
På de fleste avganger er det også et begrenset utvalg av elektriske sykler, som er et godt valg hvis du av helsemessige eller komfortable hensyn ønsker å gjøre turen lettere. Det lønner seg å bestille tidlig hvis man ønsker slike sykler.
Det også finnes Flex-e-bikes, som enkelt kan gjøres om fra elektrisk sykkel til en vanlig hybrid. Denne finnes foreløpig kun tilgjengelig på noen av turene som går fra Dubrovnik. Prisen er den samme som for vanlig el-sykkel.

Det er også mulig å ta med seg egen sykkel på våre sykkelcruise. Husk å ta med ekstrautstyr, som f.eks ekstra sykkelslange. Sørg også for at sykkelen er i god teknisk stand. Vi anbefaler ikke å ta med racersykkel eller hybridsykkel med smale hjul. Sykkelen kan ikke veie over 22kg, pga. vektrestriksjoner ombord på båten.

For barn finnes på en del av turene barneseter tilgjengelig og også noen trailersykler (nærmest som tandem men beregnet for barn bak, så bakre deler er lavere).
For større barn som ønsker å sykle selv finnes det barnesykler tilgjengelig på forespørsel. Barnet må være over 1.20m for å sykle på disse.
Sykkelveske (til å henge på siden av bakhjulet) følger med i leien av samtlige sykler.
Det er obligatorisk med hjelm, og vi anbefaler at man tar med egen hjelm. Det er mulig å leie hjelm på båten, men utvalget og antallet er begrenset.

                       

 
 

Hvem passer turene for?

Vi vil si at våre sykkelcruise passer for de fleste aldersgrupper, men barn som skal sykle selv bør på de mest aktive turene være fra ca 10 år og oppover - og i god form. Minimum høyde for leie av sykkel er 140 cm. Med yngre barn anbefaler vi TUR-003.
De fleste deltakere varierer i alder fra 30 til 70 år, og de fysiske kravene varierer selvfølgelig ut i fra hvor aktiv du ønsker å være. Det er fullt mulig å velge bort sykkelturene og kanskje heller ta en tur på egenhånd i eget tempo, eller bare slappe av på stranden eller om bord på båten.

Det er ulike ferdighetsnivåer på sykkelcruisene fra 1-5. De fleste av våre cruise er på ferdighetsnivå 1 - 3.
Ferdighetsnivå 1 har ingen spesielle krav til form og fysikk. Sykkelturene er lagt opp til at alle kan delta uansett alder, og er det turer som er mere krevende vil guidene alltid informere dette i forkant slik at man kan velge om man vil delta på sykkelturen eller ikke. De fleste turene følger fine veier og stier som er lette å sykle på.

Ferdighetsnivå 2 krever at man er i generelt god form. Lengden på turene varierer alt fra 8 - 40 km i løpet av en dag, og kan gå opp mot 360 moh. Siden de fleste turene starter ved sjøen, vil også de fleste turene starte med en oppoverbakke. Det er selvfølgelig mulig å trille sykkelen.

Ferdighetsnivå 3 krever at man er i god form og at man har noen sykkeltimer bak seg. Turene kan strekke seg opp mot 650 moh og ha en lengde opp mot 60 km. Det er forventet at man skal klare å følge resten av gruppen også i oppoverbakkene, men det er selvfølgelig lov å trille sykkelen der det er som brattest. Dette er en tur beregnet for helt vanlige personer med en normal fysikk.

Et sykkelcruise kan med hell kombineres med 1 ukes leie av leilighet i en av Kroatiaperlers utvalgte landsbyer!
           


Inkludert i prisen

 • 8 dager/7 netter på en motoryacht i dobbeltlugar under dekk med dusj / wc
 • 4 x helpensjon og 3 x halvpensjon
 • Sengetøy og håndklær
 • Engelsktalende og tysktalende guide
 • På våre PLUSS-cruise inngår også flere guidede turer på land
 • 7 guidede sykkelturer som beskrevet i reiseruten.
 • Inngangsbilletter til nasjonalparker (gjelder kun gruppetur)
 • Kart til singel sykkelturer
               

 

Ikke inkludert i prisen

 • Alt vann som skal drikkes ombord og på turene, turistskatt i Kroatia og lokale avgifter: Voksne ca kr 500,- og barn fram til fylte 16 år ca kr 250,- (betales til kapteinen)
 • Drikke om bord
 • Måltider på fastland
 • Inngangsbilletter til attraksjoner (individuelle besøk)
 • Flyreise t/r Norge - Kroatia
 • Taxi transfer flyplass - skip (kan bestilles)
 • Serviceavgift. 2% av totalbeløpet som brukes ombord
 • Tips til mannskap og reiseledere

 • NB! Det er ikke mulig å bruke kredittkort ombord på båten. Kun kontant betaling.
             


Valgfritt tillegg

 • Tillegg for en lugar på dekk:
  Comfort skip kr 1.200,- pr person
  Premium/Deluxe kr 1.800,- pr person
  Firstclass skip kr. 2.200,- pr. person
 • Tillegg enkeltmannslugar under dekk: kr 6.000,- , med unntak av Comfort skip: kr 5.000,-
 • Tillegg for enkeltmanns lugar på dekk: kr. 6000,- (Comfort), kr 8.600,- (Premium/Deluxe) og kr 9.800,- (Firstclass).
 • Leie av 21-girs sykkel med sideveske på TUR-003: kr 500,- . På øvrige cruise er prisen kr. 950,-.
 • Leie av E-bike (elektrisk sykkel) med 8 gir og sideveske på TUR-003: kr. 1000,- På øvrige cruise: kr 2.000,- (begrenset, på forespørsel).
 • Sykkelforsikring mot skader/tyveri: ca. 100,- for 21-girs-sykkel og ca. 200,- for E-bike.
 • En trygg parkeringsplass hvis ankomst med bil: ca. kr 1.000,- (på forespørsel, skal betales på stedet)
                     


Rabatter

 • Hvis man er tre personer i en trippellugar, vil tredje person få en rabatt på 50%, uavhengig av alder. Denne personen vil heller ikke belastet tilleggsgebyr for lugar på dekk.
 • Barn opp til 16 år får 25% rabatt på grunnprisen (kan ikke kombineres med rabatten nevnt over på 50%)
 •        


  © 2009-2024 Kroatiaperler AS. All rights reserved.
Org.nr 996 968 022     Til forsiden | Om oss | Kontakt oss | Søk ferieboliger | Leiebetingelser