SØK VIA KART  


KROATIA SYD
 Dubrovnik
 Cavtat
 Orebic
 Øya Korcula
    Korcula by
    Lumbarda

KROATIA SENTRAL
 Split
 Trogir
 Øya Hvar
    Hvar by
    Starigrad
    Jelsa
    Vrboska
 Øya Brac
    Bol (Brac)
    Sutivan (Brac)
 Makarska
 Baska Voda/Brela
 Primosten
 Vodice
 Rogoznica
 Preko-Zadar

KROATIA NORD
 Istria
 Pula
 Rovinj
 Porec  Nyhet!
 Fazana
 RabacKroatiaperler p Facebook  Kroatiaperler p Instagram   
SPESIFISERT SØK

 

 

 Sjøutsikt
 Aircondition
 Terrasse

 

  Våre anbefalinger


BAS-006

BAS-025


Se flere boliger  
 

Baska/Krk

Ferie i sjarmerende Baska
Baska er en koselig landsby omkranset av majestetiske fjell og strender med krystallklart vann. Her er det mulig å nyte late strand-dager omkranset av vakker natur og samtidig ha tilgang på et koselig sentrum som yrer av liv i sommer månedene.

Her finnes mange koselige restauranter og kaffebarer samt små koselige butikker i de sjarmerende smale gatene i sentrum - omkranset av pastellfargede hus.

Baska er et sted vi vil påstå passer for alle aldre: Her det barnevennlige strender og bilfri promenade og sentrum. Her finnes aktivitetsmuligheter som også tiltrekker ungdom og aktive voksne, og som godt voksen vil du kanskje sette ekstra pris på muligheten til spaserturer både langs sjøen og opp mot fjellene, samt de flotte strendene og naturen.

Baska ligger på sydspissen av øya Krk nord i Kroatia og øya har broforbindelse med fastlandet.
Nyt en avslappende strandferie
Krk er den største øya i Kroatia og Baska er den mest kjente turist-destinasjonen på øya, og er også blandt de 10 mest populære turiststedene i Kroatia. I Baska området bor i dag ca 1500 fastboende.
En fantastisk frodig dal er inngangsporten til Baska som ligger i en bukt med direkte utsyn til fjellene Velebit og det fasinerende landskapet på øya Prvic. Som en kontrast til disse nakne fjellkjedene som omkranser dalen finnes her frodige olivenlunder, vinmarker, blått hav og hvite strender med krystallklart vann.

Hovedstranden i Baska (kalt Vela Plaza, som betyr store strand) dekker nesten hele bukten og er ca 2 km lang. I den ene enden ligger det et koselig sentrum, men langs hele stranden finner du restauranter og kaffebarer, forskjellige vannsports aktiviteter og selvfølgelig muligheten til å leie solseng og parasoll.
Familieferie i Kroatia
Mange tror den lange stranden er av sand, men dette er en fin strand med rullestein av varierende størrelse og vannet er bare fantastisk klart! Stranden har Blue Flag kategori, noe som blandt annet sier noe om hvor rent og klart vannet er. I tillegg til denne hovedstranden kan man ved å passere sentrum og ta beina fatt på oppdagelsesferd finne flere usjenerte idylliske strender - totalt ca 30.

De mest opplagte aktivitetene i Baska er ikke uventet knyttet til vann som bl.a. dykking, vindsurfing, pedalbåt, vannski og forskjellige båtutflukter. I tillegg er det muligheter for å leie sykkel og scooter, spille mini-golf, tennis, boules, basket ball, håndball, fotball og volleyball. Baska har også tilrettelagte vandre- og sykkelruter, og fjellklatrings muligheter.
Om sommeren kan man oppleve festivaler og konserter i sentrum, både av tradisjonell kroatisk folklore karakter og av mer moderne art.
Baska er omkranset av fjell og vakre strender
Øya Krk har også andre fine steder å by på og spesielt byen Krk (som ligger ca 20 km med buss fra Baska) er vel verdt et besøk. For flere tips til utflukter og aktiviteter på øya, ta en titt her.

Baska har en lang historie og har vært bosatt siden før romertiden. Baska har vært under mange herredømmer: bl.a. Venezia, Østerrike og Napoleon. Her finnes flere severdigheter og bl.a.

minnesmerker over at dalen har vært et viktig funnsted for elementer fra det tidligere kroatiske glagoliske alfabetet.

I Baska kan Kroatiaperler tilby leiligheter både nær sentrum og alternativ som ligger i et roligere området helt i enden av hovedstranden. Alle leilighetene har en standard over gjennomsnittet i Kroatia. De fleste av leilighetene kan kun leies for hele uker, med ankomst/avreise lørdag.

KLIKK på bildene under for større versjon.Baska er en flott liten by langs kysten i Kroatia. Koselige restauranter og kaffebarer i Baska.Baska har bilfri promenade og sentrum.
Varierte bademuligheter i BaskaHavnen i BaskaStranden i Baska
Gode aktivitetsmuligheterSommerferie i KroatiaBaska - et av de 10 mest populære turiststedene i Kroatia.
Ferie i KroatiaSpennende markedsboder i BaskaBaska på øya Krk
Opplevelsesrike Baska i KroatiaDet hyggelige torget i Baska
Strendene i Kroatia er kjent for klart og rent vannStrender med krystallklart vannBaska yrer av liv om sommeren.
Kroatia er perfekt for deg som liker bade fra klipper. Strandferie i KroatiaReisebeskrivelse

Baska ligger på øya Krk nord i Kroatia som har bro-forbindelse med fastlandet. Nærmeste flyplass er Rijeka som ligger ute på øya Krk. Pula flyplass ligger også nord i Kroatia. Bl.a. Norwegian flyr til begge destinasjoner.

Fra Rijeka går det buss eller man kan bestille transport fra flyplassen. Selvfølgelig er det også mulig å ankomme Baska med bil: veien over øya er av god standard og nedkjøringen mot Baska går gjennom en fantastisk frodig dal.Det går også ferjer fra lenger syd i Kroatia til Rijeka med fergeselskapet Jadrolinija. I sommermånedene er det også mulig å ta ferje mellom Baska og øya Rab.

Til de som bestiller feriebolig gjennom Kroatiaperler sender vi mer detaljert reisebeskrivelse og flere transportlinker i god tid før avreise.


                                                                                                                         Tilbake til topp


  © 2009-2024 Kroatiaperler AS. All rights reserved.
Org.nr 996 968 022     Til forsiden | Om oss | Kontakt oss | Søk ferieboliger | Leiebetingelser